23948sdkhjf

Siljans Chark ökar slakten och anställer

Produktionen av nötkött vid anläggningen i Ickholmen ökar från Påsk-veckan då verksamheten vid Bertil Erikssons slakteri i Bäsinge utanför Krylbo överförs.
Redan i höstas ökade produktionen av gris i Ickholmen genom ökad legoslakt åt HKScan. I Ickholmen har nyligen investeringar och nyanställningar genomförts för att klara de högre volymerna. Siljans Chark har bland annat byggt ut stallarna i Ickholmen. Investeringen i djurstallarna har haft högt fokus på djuromsorg för att fortsätta hantera djuren på bästa möjliga sätt. Det har även skett en del justeringar och renoveringar på produktionslinjerna.

– I en bransch med tuff konkurrens från stora slakterikoncerner och hårt tryck från import ska vi i Siljans vara ett starkt regionalt alternativ med lokala mervärden, säger Thomas Perkiö, vd för Siljans Chark i ett pressmeddelande. Basen för våra kvalitetsprodukter är den lokala köttproduktionen varför det är viktigt för oss med både ett lokalt slakteri och lokalt engagemang tillsammans med våra duktiga djurproducenter vilket vi vet att konsumenterna uppskattar.

För den ökade slakten har fem personer anställts i Ickholmen, en ökning med 15% av personalstyrkan. Några av dessa har tidigare arbetet på Bertil Erikssons slakteri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083