23948sdkhjf

Kallholmens Maltbryggeri bygger nytt

Kallholmens Maltbryggeri bygger nytt och investerar tre miljoner kronor i ny bryggeriutrustning.
Kallholmens Maltbryggeri bygger nytt bryggeri på samma plats där Skellefteå Ångbryggeri hade sitt bryggeri mellan 1855 och till mitten av 1970-talet. Anledningen är att gamla bryggeriet är för litet.

Ökad produktion
I samband med flytten till det nya bryggeriet investerar Kallholmens Maltbryggeri tre miljoner kronor i bryggeriutrustning.

- Det nya bryggverket kommer att brygga 2000 liter. Vi flyttar även vår befintliga utrustning. Så vi kommer att kunna öka produktionen markant. Dessutom kommer vi att kunna leverera fler produkter framöver, säger Petter Mikaelsson, som är en av de som står bakom satsningen till Food Supply.

Bryggeriets öl kommer även säljas direkt till Skellefteås nya nöjeslokal.

- Vi har mycket stora förväntningar på det nya bryggeriet. Framförallt beroende på att vi flyttar till Skellefteås populäraste plats, och att vi kommer att kunna leverera våra produkter direkt till kunderna i vårt samarbete med den nya nöjeslokalen i ”stan”, säger Petter Mikaelsson.

Tjeckisk bryggmetod
Kallholmens Maltbryggeri har redan från början bryggt enligt klassisk tjeckisk bryggmetod. Tillsammans med utrustningen kommer även installatörer från tjeckien som ska se till att allt kommer på plats på rätt sätt.

- De stannar tills första ölen är bryggd, Att de stannar är en del av affären med den tjeckiska leverantören, säger Petter Mikaelsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063