23948sdkhjf

Nytt bryggeri i Ljusdal

"Vi vill tillverka och sprida ett riktigt bra hantverksöl", säger Per Löfgren på Ljusdals Bryggeri AB.
Ljusdal kommer ånyo snart att få stoltsera med ett eget bryggeri. 1956 stängde Ljusdals Nya Ångbryggeri Aktiebolag sin verksamhet och nu – nästan 60 år senare – öppnar Ljusdals Bryggeri AB.

Med en produktionskapacitet på runt 100 000 liter per år, kommer bryggeriduon Per Löfgren och Jens Halvarsson under slutet av 2015 att slå upp portarna för sin verksamhet, belägen i de gamla lokstallarna i Ljusdal.

– Vi vill tillverka och sprida ett riktigt bra hantverksöl för både folk som bor här och för turister på besök, säger Per Löfgren till Food Supply.

Löfgren ser ljust på framtiden och har stora förhoppningar.

– Det känns otroligt spännande och vårt mål är att Ljusdals Bryggeri ska bli bygdens mest kända varumärke där vi ska bidra till tillväxt och framtidstro i vårt närområde. Det är viktigt att visa att det går att åstadkomma spännande saker även på mindre orter.

Men än återstår en del arbete innan produktionen kan komma i gång. Upphandling av bryggverket kvarstår, samt installation på plats i lokalen. De har även en tillståndsprocess för produktionen som måste godkännas av skatteverket.

Produktionskapaciteten utgår från ett bryggverk på 1100 liter per batch, vilket ger en årsvolym på runt 100 000 liter som också kan utökas vid behov.

Utöver att brygga öl till försäljning ingår i konceptet att anordna event och bryggkurser. På så sätt hoppas bryggarduon på att kunna öka intresset för produkterna samt kunskapen kring hantverksöl, men också skapa goda marginaler.

Initialt kommer Ljusdals Bryggeri att ha två till tre anställda men förhoppningen är att kunna utöka personalen inom kort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142