23948sdkhjf

Prinsen prisade Årets Livsmedelsexportör

Med 70 procent av råvarorna från Sverige, är företaget näst störst på den europeiska marknaden inom sitt segment.
Semper utsågs till årets livsmedelsexportör 2015 på Livsmedelsföretagens dag under onsdagen.
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht läste upp juryns motivering som bland annat beskrev Sempers genomarbetade exportstrategi, deras forskningssatsningar samt nischade produkter, och prins Carl Philip delade ut priset.

– Vi är förstås jätteglada för priset och kommer att lägga vinstchecken på en exporttjänst – vilken vet vi dock inte i nuläget, säger
Malin Westling, kommunikationschef på Semper, till Food Supply.

Semper hade förra året en exporttillväxt på över 10 procent och exporten står i dag för 25 procent av företagets omsättningen. Tillväxten har varit särskilt stark i Norden, Ryssland och de baltiska länderna.

Företagets huvudfokus har varit att få det glutenfria sortimentet med ett 70-tal produkter att växa utomlands och här är företaget, enligt Livsmedelsföretagen, näst störst på den europeiska marknaden. Av allt det som livsmedelsföretaget Semper producerar i Sverige är 70 procent av råvarorna från det svenska jordbruket, något som Malin Westling menar är en framgångsfaktor.

– Många har en stor tillit till våra produkter då vi dels, till stor del, använder oss av svenska råvaror men också satsar mycket på forskning inom nutrition.

Bakom priset står Livsmedelsföretagen och Food From Sweden. I fjol gick priset till Pågen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094