23948sdkhjf

Fazer vill upphäva patent på "Skärgårdsbröd"

Men livsmedelsjättens klagan avslås av Patentbesvärsrätten.
OY Karl Fazer Ab har begärt att registreringen av Green Baker AB´s varumärke ”Skärgårdsbröd” ska upphävas. Men Fazers klagan avslås. Det meddelade på tisdagen Patensbesvärsrätten.

Fazer menar i sin klagan att varumärket saknar särskiljningsförmåga samt att ”Skärgårdsbröd” endast anger bröd från skärgården och därför inte kan registreras och undanhållas från fri användning.

Patentbesvärsrätten hävdar dock att Green Bakery sedan 1 januari 2013 har sålt drygt 200 000 bröd under namnet "Skärgårdsbröd", vilka distribuerats över hela landet, och eftersom varor med märket funnits i ett sådant betydande antal på marknaden får märket anses ha uppnått särskiljningsförmåga. Patentbesvärsrätten fastslår även att "Skärgårdsbröd" inte kan anses utpeka den geografiska plats där bröden har sitt ursprung eller tillhandahålls.

Green Bakery´s registreringen får därmed bestå och Fazer´s överklagande avslås.

– Det känns såklart jättebra att vi får behålla vårt varumärke, säger Jerry Holmqvist, bagerichef på Green Bakery till Food Supply, och fortsätter:

– Vi var lite oroliga för att förlora eftersom det var det stora bolaget Fazer som klagade. Och just Skärgårdsbrödet är en av våra mest populära produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078