23948sdkhjf

Från driftstopp till gyllene kontrakt

Jämtlandsgården drabbades hårt då storkund konkursade. Men med ett nytt HKScan-kontrakt har vindarna vänt.
– Det känns jätteroligt att vi kan fortsätta bedriva vår verksamhet, säger Jämtlandsgårdens vd Stefan Zetterlund till Food Supply.

Slakteriet Jämtlandsgården tvingades göra uppehåll i slakten i samband med att storkunden Kvalitetskött begärdes i konkurs i mitten av april. Men snart drar verksamheten i Hammerdal i gång igen.

– Vi drabbades av ett kraftigt inkomstbortfall i samband med att vår största kund gick i konkurs. Vi låg ute med ett sexsiffrigt belopp, och har under tre veckors tid haft ett medvetet driftstopp i slakteriet, uppger Zetterlund.

Nu har man löst den akuta krisen och verksamheten kan återupptas – tack vara stöd från finansiärer – på tisdag nästa. Jämtlandsgården har dessutom signerat värdefullt kontrakt med HKScan.

– Det blev klart nu i dagarna och jag tror jättemycket på vårt nya samarbete. Det känns väldigt bra att ha en så stor aktör i ryggen och vi har stora förhoppningar på att kunna expandera framöver.

Jämtlandsgården Livsmedel AB är ett aktiebolag med över 200 aktieägare. Bolaget hade 2014 en omsättning på cirka 27 miljoner kronor och en produktion på 760 ton kött.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094