23948sdkhjf

Lappländskt mikrobryggeri expanderar

Mikrobryggeriet Nausta i Arjeplog flyttar verksamheten till grannkommunen. Anledningen: företalet växer både produktions- och personalmässigt.
Mikrobryggeriet Nausta – en av Sveriges nordligaste mikrobryggerier – i Slagnäs i Arjeplogs kommun flyttar nu hela sin verksamhet till grannkommunen Arvidsjaur. Anledningen är att företaget växer, både produktions- och personalmässigt.

– Vi behöver helt enkelt större lokaler. Vi har fått en grym uppbackning av kommunen och flygplatsen så vi flyttar in i en tom hangar, säger Max Stenberg på Nausta bryggeri, till P4 Norrbotten.

I två år har det lilla bryggeriet producerat öl, runt 140 000 liter om året. Tanken är att inom ett par år femdubbla produktionen.

– I början av 2017, när all ny utrustning är på plats, så räknar vi med att ha en årsproduktion på 850 000 liter, säger Max Stenberg till P4 Norrbotten.

Utöver att brygga större volymer samt fler sorters öl, finns det fler planer för Nausta bryggeri. Just nu siktar företaget, enligt P4 Norrbotten, på export och först ut är Norge. Dessutom finns planer på att skapa ett besökscentrum på bryggeriet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078