23948sdkhjf

Bryggeri byter namn och fyrdubblar produktion

Nya lokaler, nytt bryggverk och nytt namn. Kallholmens Maltbryggeri blir Skellefteå Bryggeri och expanderar stort.
Kallholmens Maltbryggeri startade för fyra år sedan på Kallholmen i Skelleftehamn. Sedan dess har produktionen ökat för varje år. Nu tar företaget nästa steg framåt och flyttar till nybyggda lokaler i centrala Skellefteå. De nya lokalerna ligger på nästan samma plats som Skellefteå Ångbryggeri en gång låg. Skellefteå Ångbryggeri, som sista åren ingick i Tillbryggerier, grundades 1855 och lades ner 1976.

I samband med flytten, byter bryggeriet dessutom namn till Skellefteå Bryggeri.

– Vi byter namn i samband med att vi flyttar, säger Petter Mikaelsson, delägare i Skellefteå Bryggeri, till Food Supply.

Bryggeriet har dessutom gjort en stor investering i form av ett nytt bryggverk som gör att verksamheten kommer att kunna fyrdubbla sin produktion.

– Vi blir mycket mer flexibla med två bryggverk. Vi kommer att kunna experimentera mer med nya brygder, samtidigt som vi fortsätter att brygga och utveckla vårt standardsortiment, vilket är en stor fördel, säger Mikaelsson.

Petter Mikaelsson vill dock förtydliga att företagets populära ölsorter att behålla sin namn – trots ny anläggning och namnbyte på firman.

– Våra varumärken kvarstår, betryggar han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11