23948sdkhjf

Martin & Servera köper upp 3DAB

Förvärvet innebär en gemensam kundstock av vattenkunder, kaffekonceptskunder samt ett stort antal bryggerikunder.
Martin & Servera tar ytterligare ett steg mot att bli en helhetsleverantör till måltidsbranschen och köper upp 3DAB – en servicepartner till bryggerier och importföretag av fatöl – samt dotterbolaget Still Sparkling Star AB.

Det är, enligt ett pressmeddelande, Martin & Serveras ökande behov av servicetjänster för vattenanläggningar som ligger bakom det nya förvärvet.

– När vi initialt tillför 3DAB, 800 vattenanläggningar skapar det förutsättningen att bygga upp en egen servicekår och lägga grunden till något större. Vi vill över tid utveckla lösningar som blir mer än service och dryckeskoncept. Det kan bland annat handla om att utöka rollen som grossist, till att omfatta även installation och service av kökens utrustning, säger Sven Demitz-Helin, vice vd på Martin & Servera, i ett pressmeddelande.

3DAB:s nuvarande vd och grundare Michael Wirström blir kvar i bolaget som utvecklingschef.

– För mig känns det väldigt bra att jag får mer tid att vara kreativ. Det är utveckling jag brinner för, säger han i pressmeddelandet.

Sammantaget innebär förvärvet en stor gemensam kundstock av vattenkunder, kaffekonceptskunder samt ett stort antal bryggerikunder.

Övertagandet av 3DAB sker vid halvårsskiftet 2015. Under hösten flyttas Martin & Serveras konceptsäljarorganisation över till 3DAB för att samla rätt resurser och kompetens i det nya bolaget. Jonas Sundstedt tar över det totala försäljningsansvaret i det nya bolaget. Samtlig personal inom 3DAB och Still Sparkling Star AB kvarstår i bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.116