23948sdkhjf

Vindistributör förvärvar hälsoföretag

Dryckesföretaget Cefour Wine & Beverage köper majoritet i yoghurtglassföretaget Health & Passion.
Åhusbaserade Cefour Wine & Beverage AB har ingått en principöverenskommelse om förvärv av majoriteten av kapital och röster i Health & Passion AB. Avtalet ger Cefour en andel på minst 51 procent genom avtal med ett fåtal större aktieägare i bolaget och affären värderas till cirka 10 miljoner kronor.

Health & Passion startade 2013 och har i dagsläget sex egna butiker och en extern franchisetagare i Sverige under namnet Chillbox, med "Greek frozen yoghurt" som huvudprodukt. Under sitt första verksamhetsår, 2013, omsatte bolaget 5,6 miljoner kronor. Under 2014 har det gjorts stora investeringar i nya butiker, vilket har föranlett stark tillväxt. Tillväxten har även fortsatt under 2015.

– Förvärvet av Health & Passion ligger i linje med vår föreslagna breddning av verksamheten. Vi är imponerade över vad teamet bakom Health & Passion på kort tid åstadkommit och ser en stor potential till fortsatt tillväxt och framgång genom de samarbetsmöjligheter som finns i den nya konstellationen, säger Henrik Sundewall, vd för Cefour, i ett pressmeddelande.

Cefour kommer att driva den befintliga verksamheten inom Health & Passion som ett separat dotterbolag och Andreas Tzelidis, vd för Health & Passion, ser positivt på förvärvet.

– I Cefour får vi en huvudägare och en ny partner som kan hjälpa oss att ta nästa steg i vår utveckling att erbjuda kunderna bra, nyttiga och bekväma produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082