23948sdkhjf

Matsmart växer så det knakar

Flyttar från sina lokaler i Huddinge kommun i höst. "Nya lokalen är fem gånger så stor".
Matsmart.se har vuxit så mycket på 1,5 år att deras nuvarande lokal i Skogås, Huddinge kommun, blivit för trång.

– Vi har en lokal på gång som vi troligen kommer att skriva papper på under nästa vecka, uppger Karl Andersson, en av företagets grundare.

Lokalen, som med största sannolikhet kommer hamna i Matsmarts ägo inom kort, är fem gånger så stor som deras nuvarande.

– Den är cirka 5000 kvadratmeter stor och kommer ha betydligt bättre lagringsutrymme, säger Karl Andersson som i nuläget inte vill uppge var den ligger.

Företaget kommer, i samband med flytten i september, dessutom att behöva nyanställa. Enligt Karl Andersson handlar det om runt tio personer. I dagsläget har Matsmart cirka 15 anställda.

Läs även: Succéstart för Matsmart

Fakta: Matsmart

Matsmarts idé är bland annat att köpa in överlager, varor med korta datum eller nyligen passerade bäst före–datum, utgående sortiment och utgående förpackningar och sälja det billigt på nätet. Från början fick Karl Andersson, en av grundarna, och hans kompanjoner jaga leverantörer, producenter och grossister för samarbeten. I dag är det leverantörerna som ringer dem.

Matsmarts första leverans skedde på julafton 2014. De erbjuder i dagsläget kolonialvaror, men förhoppningen är att i framtiden även kunna erbjuda färskvaror.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063