23948sdkhjf

Svenskt bolag köper upp dansk livsmedelsgrossist

Midsona förvärvar Urtekram. Prislapp: 270 miljoner kronor.
Hälsoföretaget Midsona köper upp danska den ekologiska livsmedelsgrossisten Urtekram för nästan 270 miljoner svenska kronor. Övertagandet träder i kraft den 1 juli 2015.

– Upplöpet av Urtekram är ett stort steg på vägen mot att bli ledande i Norden inom hälsa och välbefinnande, säger Midsonas koncernchef Peter Åsberg, i ett pressmeddelande.

Även Urtekrams vd John Hebo ser stora möjligheter med uppköpet:

"Urtekram har sedan starten haft ambitionen att öka försäljningen av sina ekologiska produkter. Avtalet med Midsona gör att vi kan öka vår nordiska expansion, samtidigt som vi nu får möjligheten att införa delar av Midsonas produktsortiment på den danska marknaden, säger han i ett pressmeddelande.


Fakta: Midsona

Midsona utvecklar och marknadsför produkter som gör det lättare för människor att själva bidra till ett sundare liv i vardagen. Koncernen är i dag en av de ledande i Norden inom hälsolivsmedel, egenvård och hygien.

Midsona saluför egna varumärken, bland andra: Friggs, Dalblads, Miwana, Naturdiet, Tri Tolonen, Supernature och MyggA. Utöver det har företaget försäljningsuppdrag, som ett komplement till sina egna varumärken, från uppdragsgivare.

Koncernens nettoomsättning var 2014 cirka 920 miljoner kronor. Koncernen har cirka 155 anställda i Sverige, Norge och Finland (april 2015).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082