23948sdkhjf

Brewdog satsar på Skandinavien

Vill få in kapital till en rad investeringar till bryggeri, pubkedja samt uppförande av destilleri.
Under våren utlyste Brewdog sin fjärde emissionsomgång – en så kallad Equity For Punks – där deras fans får chans att investera i bryggeriet. På så sätt ska man få in kapital till en rad investeringar till bryggeriet och pubkedjan samt för att öppna ett destilleri i anslutning till bryggeriet i brittiska Ellon. Det skriver branschtidningen c/o Hops.

Under denna omgång av Equity For Punks gör de en särskild satsning på en av deras största exportmarknader – Skandinavien. Framåt sensommaren väntar en turné runt i Sverige, Norge och Finland för att marknadsföra sig.

– Vi har redan ganska många svenska investerare och många av dem har dykt upp på våra årsmöten för aktieägare. Till årets möte i Aberdeen kom det 6000 besökare, varav många faktiskt var tillresta svenskar. Det blev som en hel festival med alla besökare, massor av öl och flera liveband, berättar bryggeriets grundare James Watt och Martin Dickie för c/o Hops.

Sedan slutet av april har bryggarna fått in över 11 000 investerare och räknar med att totalt behöva få in omkring 40 000 investerare för att sälja alla nya aktier. Försäljningen är öppen i ett år totalt och om alla aktier säljs får de ihop 25 miljoner pund till olika projekt. Till att börja med ska de bygga klart det nya bryggeriet bredvid det nuvarande i Ellon. Bryggverket blir tre gånger så stort som det nuvarande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078