23948sdkhjf

Ica öppnar fyra nya butiker – på nätet

Vd: "Ica ska finnas där kunderna finns".
Allt fler väljer, istället för att gå till en fysisk matbutik, att handla de olika matkassarna som erbjuds på nätet. Nu följer Ica trenden och öppnar en egen e-handelsplattform. Fyra butiker i Östergötland är först ut med att testa Icas online-butik.

Inom Ica bedrivs redan flera initiativ inom näthandel. Till exempel erbjuder ett 60-tal butiker försäljning av mat på nätet och runt 260 butiker säljer färdiga matkassar. För att förenkla för kunderna och öka deras tillgänglighet till livsmedelsjätten nu samla e-handel i en lösning, som ett komplement till försäljningen i butikerna.

– Försäljningen av livsmedel på nätet är ett av de snabbast växande områdena på nätet. Många kunder vill kunna handla på nätet och Ica ska finnas där kunderna finns, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige AB, i ett pressmeddelande.

Varuplocket sker i butiken och precis som i alla ICA-butiker är det handlarna själva som sätter priset på varorna, butikernas e-handelserbjudanden kommer därför se olika ut beroende på deras sortiment. Det är även upp till handlarna själva att bestämma hur vida de vill erbjuda hemkörning eller enbart utlämning i butik. På ICA Supermarket Åtvidaberg har de valt att erbjuda båda.

Plattformen kommer under de närmsta månaderna utvecklas gemensamt med kunder och handlare. Succesivt kommer fler funktioner kopplas på och under nästa år kommer fler handlare få möjligheten att ansluta sig. Målet är att vara ledande inom e-handel innan 2017.

– Målet är att ICA ska bli ledande på e-handel till 2017 men i första läget är det ett test i ett mindre antal butiker för att tillsammans med butik och handlarna utveckla tjänsten, säger Anders Svensson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094