23948sdkhjf

Nytt bryggeri öppnar i oktober

Ljusdals Bryggeri håller på med det sista inför produktionsstart.
– Vi är inne i en intensiv fas just nu för att slutföra allt inför den planerade öppningen i mitten av oktober, säger Per Löfgren på Ljusdals Bryggeri till Food Supply.

Han berättar att de bland annat har beställt ett helt nytt bryggverk från en engelsk leverantör med en kapacitet på 1000 liter per bryggning som ska installeras i slutet av september.

– Det ger oss både flexibilitet i vår produktion, men även en möjlighet att producera större volymer på årsbasis genom att skala upp antalet bryggningar.

Vidare har bryggeriet investerat i nya jästankar med en arbetsvolym på 1000 liter per tank, vilket gör att de kommer att ha tillgång till totalt fem tankar för jäsning och lagring av öl. Dessutom har en begagnad tappningsmaskin, av märket Pirzer Nova, köpts in från Slottskällans Bryggeri i Uppsala.

– Tappningen och kapsyleringen har länge varit ett område där vi länge har sökt efter en lämplig lösning för vårt bryggeri. Många tappningslinjer antigen är väldigt små eller väldigt stora, men i och med köpet av den här maskinen så får vi exakt det vi söker då vi får en maskin som har hög kapacitet – upp till 7000 flaskor i timmen – kombinerat med hög kvalitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078