23948sdkhjf

Insektskrog öppnas av skadedjursföretag

Rentokil, som till vardags sysslar med skadedjurskontroll, öppnar restaurang i Stockholm. Menyn består av rätter baserade på insekter.
Lättstekt mjölmask, nudlar med gräshoppor och dessert bakad på syrsmjöl. Det står på menyn när skadedjursbekämpningsföretaget Rentokil öppnar tillfällig restaurang i centrala Stockholm. Restaurangen, som öppnar 4 september, heter Pestaurant, efter engelskans pest, som betyder skadedjur.

Enligt Andreas Tapper, kundsvarig på Rentokil, finns det goda skäl för skadebekämparna att gå in i krögarsvängen.

— Insekter innehåller mängder av protein, B-vitamin och mineraler som järn och zink samtidigt som fetthalten är mycket låg, säger Andreas Tapper i ett pressmeddelande.

— Dessutom betyder befolkningsökningen och ett välstånd som breder ut sig att det förmodligen kommer att bli brist på kött i framtiden. Det problemet kan vi lösa genom att låta insekter bli en del av vår kosthållning.

Rentokil hänvisar till Asien, där insekter på sina håll räknas som en delikatess, samtidigt som de uppmanar de framtida gästerna att smaka på ”framtidens mat” och ”utmana varandra i hur långt de törs gå”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078