23948sdkhjf

KFC:s Sverigeintåg försenas

Den amerikanska snabbmatkedjan Kentucky Fried Chickens Sverigeetablering har kommit av sig på grund av problem med bygglov.
Som Food Supply tidigare har berättat om blir Malmö först ut i landet med att husera den amerikanska snabbmatsjätten Kentucky Fried Chicken, KFC. Planen var att restaurangen, belägen i Lockarp utanför Malmö, skulle ha serverat de första gästerna i september. Dröjsmål kopplade till bygglov har dock tvingat den svenska franschisekoncernen Nordic Service Partners, NSP, att skjuta upp invigningen.

– Vi håller på att bygga för fullt i Lockarp, så nu räknar vi med att kunna öppna i slutet av november i Lockarp, säger Morgan Jallinder, vd på NSP, till Sydsvenskan.

Planerna för en andra restaurang, även den i Malmö, har också försenats av samma skäl. NSP har hittills inte lyckats få bygglov för att bygga ut och göra om en nuvarande Burger King-restaurang på Stortorget till en KFC-restaurang. NSP hoppas dock att det ska vara löst i januari 2015, enligt Sydsvenskan.

Morgan Jallinder har tidigare uppgett att koncernen räknar med att öppna en handfull nya restauranger i Sverige varje år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.875