23948sdkhjf

Snacksuppstickare vill utmana chipsjättar

Fikabox kraftsamlar för expansion.
Entreprenören Amrit Singh söker kapital för att expandera snacksföretaget Fikabox i Sverige. På fyra dagar har Fikabox, erbjuder hemleverans av snacks och mellanmål fått in 1,4 miljoner kronor via crowdfunding, uppger nyhetssajten Breakit.

Konceptet är hämtat från internationella företag som Naturebox och Graze och enligt vd:n Amrit Singh har tjänsten tagit ungefär ett år att utveckla. Tjänsten lanserades för 14 veckor sedan.

— Konceptet finns redan i USA och England men det saknas på den nordiska marknaden så vi har kört hårt nu för att anpassa modellen efter nordiska användare och göra en unik tjänst på den här marknaden, säger Amrit Singh till Breakit.

Fikabox är en tjänst som bygger på en algoritm där varje snacklåda anpassas efter vilka preferenser kunden har uppgett tidigare, ett slags betygsättningssystem.

Enligt Amrit Singh är det framför allt "indirekta" konkurrenter, som OLW och Estrella, som marknadsandelarna ska vinnas från. Amrit Singh har även planer på att introducera Fixabox i Norge och Danmark, säger han till Breakit.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08