23948sdkhjf

AAK i indisk storaffär

Malmöföretaget förvärvar 51 procent i ledande företag i Indien.
AAK, med bas i Malmö, har förvärvat en aktiemajoritet i företaget Kamani Oil Industries, som är ett av de ledande företagen inom special- och semispecialoljor i Indien.

Det innebär att AAK, som tillverkar vegetabiliska oljor och fetter, nu går in i ett företag med en årlig volym på 100 000 ton och en omsättning på 1 miljard kronor.

De tidigare ägarna, familjen Chawla och Prakash Chawla, kommer att äga de resterande 49 procenten av Kamani Oil Industries. AAK kan dock komma att äga företaget helt inom tre till sju år genom en köp-säljoption.

— En växande medelklass, en snabb urbanisering och en stigande medelinkomst gör naturligtvis Indien till en mycket intressant tillväxtmarknad för AAK och vi ser mycket fram emot att börja arbeta tillsammans med familjen Chawla", säger Torben Friis Lange, Asienchef för AAK, i ett pressmeddelande och fortsätter.

— Förvärvet kommer både att stärka AAK:s strategi för specialoljor och -fetter och vår närvaro i Indien. Kamani har mycket väl utvecklade relationer med såväl globala som lokala kunder. Tillsammans kommer vi att fortsätta att utveckla kundrelationer samt vår produktportfölj av special- och semispecialprodukter.

Transaktionen beräknas vara slutförd den 1 oktober. Förvärvet väntas börja bidra till AAK:s rörelseresultat under första halvåret
2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062