23948sdkhjf

Myndighetstrio ska få fart på matexporten

Livsmedelsverket, Jordbruksverket och Tillväxtverket i gemensam ansträngning för att underlätta matexport.
Under hösten kommer en rad svenska livsmedelsföretag få besök av Livsmedelsverket. Jordbruksverket och Tillväxtverket. Myndigheterna kallar det för en "förenklingsresa" och syftet är att stärka svenska livsmedelsföretags tillväxt och export.

— Vi vill träffa livsmedelsföretag för att upptäcka förbättringsmöjligheter för ökad tillväxt och export. Målet är att skapa förändring som gör verklig skillnad, att gå från prat till resultat, säger myndigheternas generaldirektörer Leif Denneberg, Stig Orustfjord och Gunilla Nordlöf, i ett pressmeddelande.

Mellan den 27 oktober och 4 december kommer myndigheternas turné komma till i tur och ordning Norrmejerier i Burträsk, Klädesholmens Seafood på Tjörn, Nybergs Deli i Stockholm och Fria Bröd i Göteborg.

Företagen är utvalda för att de representerar olika bakgrund, storlek och inriktning. Och det är företagen själva som väljer vilka myndighetsrepresentanter de anser sig ha mest nytta av att träffa. Det kan även röra sig om kommuner, länsstyrelser, centrala myndigheter och branschorganisationer.

— Genom att myndigheterna tillsammans lyssnar till företagen får vi en gemensam helhetsbild av deras behov och förutsättningar så att vi kan underlätta för dem, säger de tre generaldirektörerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079