23948sdkhjf

Ny rekordvinst för AAK

Den svenska fettjätten slår rekord för tredje året i rad. Det tredje kvartalet förbättrade AAK rörelseresultatet med 14 procent, till 376 miljoner kronor.
Rörelseresultatet för Malmöföretaget AAK, som tillverkar vegetabiliska oljor och fetter, blev återigen rekordhögt. Under det tredje kvartalet förbättrades det med 14 procent till 376 miljoner kronor.

Läs också: Rekord för AAK

Läs också: Ökad vinst för AAK

Affärsområdet Food Ingredients stod för 230 miljoner kronor, en förbättring med 9 procent från 211 under motsvarande period 2014. Störst ökning kan dock ses inom området för choklad och konfektyr, där rörelseresultatet ökade med 33 procent, från 125 miljoner kronor till 166 miljoner kronor.

— AAK erbjuder hälsosamma produkter till lägre kostnader samt produktutveckling i nära samarbete med kunderna. Det gör att vi fortsätter att vara försiktigt optimistiska inför framtiden. De viktigaste drivkrafterna är den positiva utvecklingen för Food Ingredients och den fortsatta förbättringen inom Chocolate & Confectionery Fats, säger AAK:s koncernchef och vd Arne Frank.

Dessutom landade den organiska volymtillväxten på 2 procent.

Under har AAK bland annat lanserat en produkt för om gör choklad mer värmetålig för marknader med ett varmare klimat, köpt en majoritetspost i ett indiskt miljardföretag samt bildat ett nytt samarbetsbolag för att växa på den japanska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062