23948sdkhjf

Arla säljer Rynkeby

Mejerijätten har bestämt sig — juiceföretaget ska säljas.
Efter fyra månader av spekulationer meddelar nu Arla att koncernen är redo att sälja juicetillverkaren Rynkeby.

Det efter att flera månader av strategisk analys har övertygat ledningen om att en full försäljning av Rynkeby är det bästa alternativet, uppger Arla i ett pressmeddelande.

Nu inleds jakten på "rätt köpare", en process som ska vara klar i slutet av det andra kvartalet 2016.

Rynkeby Foods, som Arla köpte upp 1998, är Nordens största juicetillverkare och producerar mer än 150 miljoner liter per år, produkter som i första hand når konsumenter i Danmark och Sverige.

— De senaste två årtiondena har Arla, för att kunna fokusera på kärnverksamheten, sålt av dotterbolag som inte är direkt kopplade till mejeriproduktion. Rynkeby är det sista kvarvarande dotterbolaget i Arla-gruppen som inte är kopplat till mjölk, och vår bedömning är att Rynkeby kommer att gynnas av att byta ägare, säger Arla Foods vice vd Povl Krogsgaard, i ett pressmeddelande.

Arla kommer börja uppvakta potentiella köpare redan denna veckan. Huruvida Coca-Cola är en av dem framgår i dagsläget inte. Arla har tidigare dementerat att det förekommit Rynkeby-diskussioner med läskjätten, då analysen som nu ger grönt ljus till försäljning inte var klar.

Läs också: Arla avvisar miljardaffär

Rynkeby, som har sitt huvudkontor i danska Ringe, omsatte 1,1 miljard danska kroner 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078