23948sdkhjf

Mathem tar ställning för alkoglass

"Ett enormt gensvar" från kunderna gör att den alkoholhaltiga åter är välkommen i matkassen.
I slutet av oktober uppmärksammades att matkasseföretaget Mathem börjat leverera isglass med en alkoholhalt på 5 procent. I samband med den mediala uppmärksamheten beslöt nätmatbutiken att stoppa försäljningen för att ta reda på om det fanns några rättsliga tveksamheter och huruvida leveranspolicyn behövde ses över.

Läs också: Alkoglass säljs i matkassen


Mathem har nu tänkt klart och kommer att fortsätta sälja isglassen N1CE, som tillverkas av Sia.

— Vi väljer nu att ta upp försäljningen av glassen efter ett enormt gensvar från våra kunder. Det är en populär produkt och vi har noggrant gått igenom rättsläget och våra rutiner för att verkligen försöka säkerställa att minderårig inte kan köpa eller ta emot leverans av alkoholhaltiga produkter. Dialogen med våra kunder har varit jättebra och därför fattar vi nu beslutet att sälja glassen, säger Tomas Kull, grundare och vd på Mathem, i ett pressmeddelande.

Mathem poängterar också att företaget redan sedan glassen började säljas i augusti haft en minimiålder på 18 år samt att det inte rapporterats in ett enda fall någon minderårig köpt eller mottagit den alkoholhaltiga glassen vid leverans.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078