23948sdkhjf

Efter nedläggningshotet — Konsum Värmland miljonsatsar

Så sent som i höstas var de nedläggningshotade. Nu rustar Konsum Värmland upp landsbygdsbutiker för 2,4 miljoner kronor.
Konsum Värmland redovisade en brakförlust på -60 miljoner kronor för 2014. Det föranledde konsumentföreningen att flagga för nedläggningar av butiker. Så sent som i början av september beslutade Konsum Värmland att bomma igen fyra tätortsbutiker medan sju landsbygdsbutiker räddades.

Läs också: Konsum Värmland bommar igen butiker

Nu ska Konsum Värmland investera sammanlagt 2,4 miljoner kronor i två av de nyligen nedläggningshotade butikerna, i Vikene och Stöllet.

— Ända sedan i våras har vi haft konstruktiva och engagerande möten med både personal och medlemmar på respektive ort. Resultatet har blivit en ökad köptrohet vilket innebär att det blir ekonomiskt försvarbart med investeringar i Stöllet och Vikene, som var i störst behov av renovering, säger Konsum Värmlands vd Tomas Sjölander, i ett pressmeddelande.

Renoveringarna består i första hand av att fräscha upp den yttre miljön, men även försäljningsytorna kommer att genomgå smärre ombyggnader, uppger Konsum Värmland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066