23948sdkhjf

Livsmedelsföretagen som får följa med ministern till Kina

Nästa vecka reser landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (s) till Kina för att främja svenska export. Med sig har han flera svenska livsmedelsföretag.
Mellan 22 och 27 november kommer landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (s) besöka Hongkong, Macao och Peking. Syftet med resan är att främja handeln mellan Kina och Sverige och fokus ligger på två branscher, träindustri och livsmedel.

Med i sitt följe har han en rad representanter från den svenska livsmedelsindustrin, som företagen HKScan och Orkla samt branschorganisationerna Svensk Fågel och Kött- och charkföretagen. De kommer att medverka på seminarier och events.

Enligt Elisabeth Somp, kommunikationschef på Business Sweden, som stod för urvalsprocessen ansökte åtta företag och fyra branschorganisationer om att få följa med på resan.

— Kriterier var intresse och vilka att titta på exportmöjligheter av livsmedel i Kina, säger hon till Food Supply.

I Macao kommer Sven-Erik Bucht träffa den kinesiska ministern för livsmedel och hälsa, Ko Wing-man för att prata svensk livsmedelsexport. I Hongkong kommer delegationen att träffa näringslivsföreträdare och medverka i nätverksmöten.

Den svenske landsbygdsministern kommer också att träffa det kinesiska jordbruksministeriet. I samband med det skriver Tetrapak-De Laval under ett samarbetsavtal med jordbruksministeriet.

Livsmedelsdelegationen

HKScan
Lantmännen Cerealia
Livsmedelsföretagen
LRF
Orkla Food
Kött och Charkföretagen
Guldfågel
Svensk Fågel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078