23948sdkhjf

Tidigare Coop-chef i kylan efter privata affärer

Bilia värvade KF:s tidigare finansdirektör, men bilkedjan ångrade sig plötsligt. Enligt Dagens Industri ska privata fastighetsaffärer vara orsaken.
Som Food Supply tidigare har berättat utsågs KF:s tidigare finansdirektör Johnny Capor till finanschef på bilkedjan Bilia.

Läs också: Coop-chef lämnar för bilkedja

Övergången offentliggjordes 22 september. Men några veckor senare stod det klart att Bilia hade gjort en kovändning. Ett kortfattat pressmeddelande gjorde gällande att Johnny Capor inte kommer att jobba för bilkedjan. I stället förlängs avtalet med den mångårige finanschefen Gunnar Blomkvist.

Läs också: KF:s finansdirektör blir hängande

Enligt Dagens Industri ligger Johnny Capors privata fastighetsaffärer bakom Bilias beslut. Bilkedjan ska först i ett sent skede fått uppgifter om affärerna, som de inte anser lämpliga för en blivande finanschef.

Detsamma gäller ett privat bolag där han suttit som ordförande inte upprättat en kontrollbalansräkning tror att kapitalet var förbrukat, något som resulterade i en anmärkning från revisorn. Några veckor före bokslut ska Johnny Capor dessutom lämnat bolaget.

Men Bilia reagerade även på att Johnny Capors har affärer med toppchefer på storbanken Swedbank, via ett bolag i Hongkong, något som Bilia inte fått reda på, enligt Dagens Industri.

Enligt tidningen är det dessa faktorer sammantagna som gjorde att han fick sparken innan han ens hade hunnit tillträda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063