23948sdkhjf

Mikroskopiskt bryggeri skalar upp

Tre kompisar brygger hantverksöl i ett skånskt garage.
Michael Nathhorsts tar tillsammans med två vänner begreppet småskalig ölproduktion till nästa nivå. VVS-företagaren tillverkar numera flera ölsorter i sitt garage i Malmöstadsdelen Hyllie. Allt grundar sig i ett gediget ölintresse.

— Därför föll det sig naturligt att jag och kompisarna Patrik Bolmsten och Thorsten Ekne började experimentera och brygga tillsammans i en nybyggd del av vårt hus, som härstammar från 1824 i Vintrie, säger Michael Nathhorst, till Skånska Dagbladet.

Sedan i våras har gänget bryggt 25 och 50 liter öl per sats på Hyllinge bryggeri, saison och stout som huvudsakligen levererats till en lokal pub. Även pubkedjan Bishop Arms har visat intressen, uppger tidningen.

Lokalen, om än liten, är det inget fel på.

— För att få kalla sig mikrobryggare måste man ha tillstånd från Skatteverket, en lokal med bra säkerhet och ett skatteupplag, alltså avsätta en summa på skattekontot för punktskatten, förklarar Michael Nathhorst.

Nu har det lilla mikrobryggeriet beställt ett nytt bryggverk med en kapacitet på 400 liter. Väl på plats ska garagebryggeriet kunna ta hand om ölproduktion från fler hembryggare, och dessutom utöka leveransen av sitt egna öl. En av de potentiella kunderna sägs vara pubkedjan Bishop Arms, som visat intresse.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078