23948sdkhjf

44 pizzerior i uppror mot Onlinepizza

Över 40 Göteborgspizzerior protesterar mot höga avgifter och premier. "Vi har blivit som slavar", säger en pizzabagare.
Varje dag levererar Onlinepizza tiotusentals måltider, varav en majoritet är just pizzor. Det gör beställningsföretaget till Sveriges största.

Nu har 44 pizzerior tröttnat på att Onlinepizza, som sedan 2012 ägs av tyska Delivery Hero, höjer den procentuella försäljningsavgift som verksamheten måste betala för att kunna använda sig av tjänsten. Det skriver Göteborgs-Posten, som också uppger att Onlinepizza gjorde en vinst på 12 miljoner förra året.

— I början betalade jag sex procent. Nu senast var det elva, men utan att säga nånting höjde de till 13 procent plus moms. Nu planerar de att höja till 15 procent nästa år, säger Kemal Rashid, ägare till Jakobsdals pizzeria, till tidningen.

Han beskriver det som att Onlinepizza "i princip blivit delägare" i pizzerian.

— De tjänar pengar på oss medan vi sliter och har allt ansvar för att kunderna blir nöjda. Vi har blivit som slavar på vårt eget jobb, säger han till Göteborgs-Posten.

Det var Ahmad Karimnejad, ägare till Royal Pizzeria, som drog igång protesten genom att samla in namnunderskrifter från andra missnöjda pizzerior i Göteborgsområdet. Totalt har 44 underskrifter samlats in.

Ahmad Karimnejad säger att han har försökt ta upp saken med någon ansvarig på Onlinepizza utan att ha fått svar.

— Om vi slutar kanske Karlstad också slutar, sen Borås, Malmö ... När kunderna försvinner kanske Onlinepizza börjar lyssna på oss, för vi vet att de inte kommer minska avgiften. Det blir bara värre och värre för varje år, säger Ahmad Karimnejad till Göteborgs-Posten.

Det är inte första gången som pizzeriaägare går samman mot Onlinepizzas villkor. För ett drygt år sedan gick sju pizzabagare i Borlänge ut i protest mot att avgifterna hade ökat från 3 procent till 13 procent mellan 2008 och 2014.

Läs också: Pizzerior i protest mot Onlinepizza



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062