23948sdkhjf

Nestlé bryter med Ceres

Ceres förlorar sin viktigaste kund när Nestlé väljer ta hem produktion.
I slutet av 2016 kommer livsmedelsjätten Nestlé flytta hem produktionen av välling- och grötpulver till egna fabriker. Det innebär är Ceres, från skånska Bjuv, förlorar sin absolut största kunder. Det skriver Helsingsborgs Dagblad.

Enligt Gunnar Lundgren, styrelseordförande för Ceres, innebar inte Nestlés beslut någon större överraskning. Ceres, som nyligen förvärvade förpackningsbolaget Alna Food från Engelhardt och tillsatte Henrik Nyberg som ny vd, har under en tid försökt begränsa sitt beroende av storkunden Nestlé. Den nya produktionsanläggningen för torkat livsmedel som ska stå klar i januari följs av en rad nya kunder.

Läs också: Ceres köper Alna Food

— I nya affärsdialoger har vi också börjat titta på exportmöjligheter till Asien. Den här typen av produkter är ett väldigt intressant spår i Kina, säger Gunnar Lundgren till tidningen.

Läs också: Ceres hämtar vd från Findus

Gunnar Lundgren räknar med att produktionen kommer att vara igång som vanligt under det första halvåret 2016, och det är inte aktuellt med några uppsägningar.

— Vi var rätt tydliga med att vi kommer att fixa detta. Det blir en kraftig omställning 2016, men vi ska greja det också.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094