23948sdkhjf

Oatly tredubblar kapaciteten

Bygger ut fabriken i Landskrona för 350 miljoner kronor.
Försäljningen för Oatly, som tillverkar havrebaserade produkter som havredryck, ökar stadigt. Enligt Oatlys vd Toni Petersson beror företagets tillväxt i stor utsträckning på att fler konsumenter fattar "medvetna val" och att efterfrågan på "hälsosamma och hållbara produkter" ökar.

— Det är en global trend och jag tror att vi bara sett början på den. Vi vill bidra till ett mer klimatsmart samhälle genom att erbjuda konsumenter vegetabiliska mejerialternativ som har betydligt mindre klimatpåverkan än animaliska produkter, säger Toni Pettersson i ett pressmeddelande.

Därför satsar Oatly, som omsatte närmare 270 miljoner kronor 2014, 350 miljoner kronor i ökad produktionskapacitet. Fabriken i Landskrona ska byggas ut stegvis mellan 2016 och 2020. Kapaciteten kommer att öka från dagens 30 miljoner liter per år till 100 miljoner liter. Dessutom ska Oatly anställa 75 personer under de kommande fem åren.

Men en mer än tredubblad produktion kan leda till att en viss del av havren måste importeras.

— Vi ser att det kan bli problem om några år. För oss handlar det nu om att jobba bakåt i ledet, prata mer med bönder och kanske komma överens om kontraktsodling, säger Toni Pettersson till TT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063