23948sdkhjf

Statliga miljoner till glesbygdsbutiker

Särskilt utsatta dagligvarubutiker får 140 miljoner i extra stöd.
Mellan 2016 och 2019 kommer dagligvarubutiker i glesbygdsområden som betraktas som särskilt sårbara och utsatta få ett tillskott på 35 miljoner kronor. Det enligt ett beslut från regeringen, som presenterades under tisdagen.

— Tillgång till service är en av förutsättningarna för tillväxt och utveckling i gles- och landsbygdsområden. Går det inte att handla mat eller tanka bilen inom rimliga avstånd är det svårt för en bygd att vara attraktiv för kvinnor, män, företag och besökare, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (s), i ett pressmeddelande.

Det är Tillväxtverket som under perioden ska fördela 35 miljoner kronor per år till "de aktörer på länsnivå som ansvarar för insatser inom området stöd till kommersiell service" och som bedöms som särskilt sårbara. Bakgrunden är att regeringen slagit fast att dagligvarubutikerna är särskilt viktiga i ett servicesammanhang, då de ofta tillhandahåller en rad andra tjänster.

— De 35 miljonerna kommer att bidra till att stödja tillgängligheten till service i de mest sårbara och utsatta glesbygderna. Det stärker förutsättningarna för jobb och tillväxt i hela landet, avslutar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (s)

Regeringen har tidigare beslutat om att avsätta 750 miljoner till kommersiellt service, det inom ramen för landsbygdsprogrammet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.738