23948sdkhjf

Mat.se till Skåne

Flera nya lokala leverantörssamarbeten och nyanställningar när Mat.se öppnar lager och kontor i skånska Arlöv.
Mat.se, som i dag har lager och kontor i Göteborg och Stockholm, expanderar söderut. Den 11 januari flyttar den digitala livsmedelsbutiken in i 4 000 kvadratmeter stora lokaler i skånska Arlöv.

— Vi har valt Malmöområdet för att vi ser det som ett intressant område för den digitala handeln. Vi når cirka 700 000 personer i västra Skåne så här finns en densitet för att få upp en bra volym. Och det krävs med tanke på att livsmedelshandeln på internet är en ganska liten del av marknaden, säger Måns Danielson, vd på Mat.se, till HD-Sydsvenskan.

Den nya anläggningen har hittills inneburit 30 nyanställningar, men Måns Danielson öppnar för betydligt fler rekryteringar framöver.

— Just när det gäller lager och transporter så är det ganska arbetsintensivt, så det kommer att behövas fler. Vi tror att vi kommer att ha anställt 70-80 personer om ett år, säger han till tidningen.

Etableringen resulterar också i nya samarbetsavtal med lokala leverantörer och grossister. Enligt HD-Sydsvenskan handlar det bland annat om Södervidingebagaren utanför Kävlinge, Holms Kött & Chark i Landskrona och Skillinge Fisk i Simrishamn.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062