23948sdkhjf

Orkla köper Kavlis danska verksamhet

Därmed övertar Orkla flera välkända varumärken.
Det är norska Kavligruppen som beslutat att sälja sitt danska bolag O. Kavli AS till danska Orkla Foods Danmark. Företaget, som bildades 1935 omsatte 170 miljoner danska kronor, eller motsvarande cirka 210 miljoner svenska kronor, under 2014.

— Vår danska verksamhet har, som det enda affärsområdet i gruppen, haft likör som huvudfokus, och har därför inte haft så mycket gemensamt med gruppen i övrigt, säger Kavli Holdings vd Erik Volden, i ett pressmeddelande och fortsätter:

— Att sälja verksamheten har inte varit ett lätt beslut men vi är samtidigt övertygade om att den nya ägaren Orkla kommer att kunna stärka varumärkets marknadsposition i Danmark.

Därmed tar Orkla över, för danskar välkända, varumärken som Grønne Gaarden, Kavli, Scoop och Blomberg’s Glögg. Även drycken Fun ingår i portföljen.

Partnerna räknar med att Orkla Foods kommer att ta över verksamheten i slutet av det första kvartalet 2016, förutsatt att konkurrensmyndigheterna godkänner affären. Under tiden får Orkla rätt att använda Kavlis varumärke i Danmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078