23948sdkhjf

Han ska bossa över Icas inköp

Branschveteran tar över som sortiment- och inköpsdirektör på Ica.
Det blir Andreas Sbrodiglia som får den inflytelserika posten som direktör för sortiment och inköp på Ica. Han efterträder Nina Jönsson, i dag vd och koncernchef för butikskommunikation- och varuexponeringsbolaget HL Display.

— Jag är mycket glad att Andreas har tackat ja till rollen som ny sortiment- och inköpsdirektör. Andreas är en mycket senior, stark och engagerad ledare med tydlig strategisk kompetens. Hans personliga egenskaper stämmer också väl med Icas kultur och värderingar, säger Anders Svensson, vd på Ica Sverige, i ett pressmeddelande.

Andreas Sbrodiglia har lång erfarenhet inom livsmedelsbranschen, där han haft flera ledande befattningar, bland annat inom den schweiziska livsmedelsjätten Hero AG och Arla. Han har också varit vd för Arla Export och Semper.

Han kommer närmast från egen konsultverksamhet, inom vilken han senast hade uppdraget som kommersiell direktör för Kiviks Musteri. Andreas Sbrodiglia tillträder rollen som sortiment- och inköpsdirektör i mitten av mars.

— Det ska bli mycket spännande och inspirerande att få vara med och bygga ICAs framtid. Jag har länge följt ICA som leverantör och konsument och sett det professionella arbete som lett fram till dagens position på marknaden, säger Andreas Sbrodiglia, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094