23948sdkhjf

Nya ägare ska lyfta Kaffemagasinet

Nytt blod ska ge Landskronarosteriet en nytändning.
Det har rostats kaffe på Kaffemagasinet iLandskrona sedan 1958. 2010 togs verksamheten över av David Vrabl, och säljer sedan dess hela och malda kaffebönor under varumärket Walters Kaffe. Därutöver importerar Kaffemagasinet espressobönor från det italienska kafferosteriet Filicori Zecchini för den nordiska marknaden.

Nu får vd David Vrabl nytt sällskap. Det rör sig inte om några passiva delägare. Den nya kaffetrojkan, som förutom honom från och med årsskiftet består av näringslivsprofilerna René Krogh och Göran Green, har stora mål.

— Ägarförändringen i bolaget sker i första hand för att möjliggöra expansion, fortsatt tillväxt och nå en starkare position på marknaden för vårt premiumkaffe genom det egna varumärket Walters Kaffe. Bolaget tillförs genom förändringen såväl finansiella som organisatoriska förutsättningar att nå sina målsättningar, säger René Krogh, till Food Supply.

Samtidigt ska kopplingen till hemstaden Landskrona stärkas. Staden där Carlos Zoéga startade en kaffehandel redan 1881, har en lång kaffetradition. Och enligt René Krogh är staden geografiska läge idealiskt för tillväxt på den nordiska kaffemarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157