23948sdkhjf

Malmöföretag drabbat av fejkkonkurs

Okänd person förfalskade namnteckning — försatte bolaget i konkurs.
Det var en synnerligen förbryllad Biland Abdo, styrelseledamot för Malmöföretaget Abdos Multifood, som i förra veckan avslutade ett samtal med bolagets revisor. Revisorn, lika konfunderad han, berättade nämligen att bolaget hade försatts i konkurs.

Någon hade förfalskat ägaren Hassan Abdos namnteckning och lämnat in en konkursansökan till Malmö tingsrätt. Samma dag var en konkursförvaltare utsedd, skriver Sydsvenskan.

— Det är otroligt att vem som helst bara kan skriva under ett papper och skicka in. Det är så lätt att göra vad jag förstår. Man hittar allt på internet idag, säger Biland Abdo, till tidningen.

Abdos Multifoods, med omkring 70 anställda och med en omsättning på runt 220 miljoner kronor 2015, kontaktade i rask takt sin advokatbyrå, tingsrätt, polisen och hovrätten.

Under onsdagen hävdes konkursen. Men händelsen har inneburit problem för bolaget.

— Väldigt mycket. Skatteverket har stoppat vårt F-skattebevis och säger att vi måste ansöka om ett nytt.

Det är ännu oklart vem det är som har lämnat in den falska konkursansökan.

— Ingen aning. Någon som är avundsjuk kanske. Det stod ett annat telefonnummer än Hassans på konkursansökan. Det gick till ett kontantkort. När vi ringde var det ingen som svarade, säger Biland Addo till Sydsvenskan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063