23948sdkhjf

Ekopizza lyfter Foodster

Nya lokaler och Sveriges första ekologiska fryspizza möjliggör en årsvolym på 300 000 pizzor.
1976 startade Danne Gerasovski pizzerian Fazana i Nyköping. Sonen Tony gick i faderns mjölspår, blev själv pizzabagare och vann SM i pizzabakning 2011.

2013 började Tony Gerasovski förverkliga idén om att baka premiumpizzor till försäljning i lokala livsmedelsbutiker. Projektet lyfte och sedan 2014 finns pizzorna i frysdisken under varumärket Tony's pizza.

Nästa steg blev att utveckla Sveriges första ekologiska fryspizza och sedan i maj 2015 levereras pizzorna till 250 Ica-butiker runt om i landet. Från och med vecka 20 kommer ekopizzorna lanseras också på Citygross och via Coops lokalmatskoncept med Södermanland, Östergötland och Stockholm som upptagningsområden.

— Responsen har varit fantastisk och efterfrågan ökar hela tiden, säger Tony Gerasovski, till Food Supply.

— Försäljningsmässigt ligger vi stadigt men behöver få större täckning i Sverige

I början bakades pizzorna på Pizzeria Fazana. Nu har Foodster AB, som pizzaföretaget heter, skalat upp rejält. Nyligen flyttades produktionen till en större anläggning i Nyköping, vilket har ökat kapaciteten avsevärt. På fabriken kan årsproduktionen i nuläget uppgå till mellan 500 000 och 700 000 pizzor.

— Vid stigande volym gör vi några mindre förändringar och kan utan problem dubbla produktionen, styrkan ligger även att vi har ett stort frysutrymme så vi kan lagra produkterna om 450 pall.

Vad är målsättningarna för 2016?

— Målsättningen är att nå en årsvolym på 300 000 pizzor under detta året, för att sakta men säkert öka med 20-30 procent årligen de första fyra åren. Vi ska även lansera diverse produkter för foodservice och få fram nya intressanta artiklar till dagligvaruhandeln inom pizzasegmentet, säger Tony Gerasovski.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141