23948sdkhjf

Han blir vd för Orkla Foods

Tar över efter Patrik Andersson.
När Orkla Foods Sverige utser ny vd blir det en internrekrytering. Henrik Julin, idag vd för Orkla Confectionary & Snacks, kommer att efterträda Patrik Andersson, som lämnar för säkerhetsföretaget Loomis.

Läs också: Orklas vd lämnar

Henrik Julin, som tillträder sig nya tjänst 1 maj, har varit vd på Orkla Confectionary & Snacks sedan juni 2014.

— Jag ser mycket fram emot att ta över som vd för Orkla Foods Sverige, samtidigt som det varit ett svårt beslut att lämna min nuvarande roll. Det har varit en intensiv period i Orkla Confectionary & Snacks och det är en starkare organisation som nu kommer fortsätta att utveckla svenska folkets favoriter inom kex och snacks. Orkla Foods Sverige är ett konkurrenskraftigt bolag med en stark varumärkesportfölj som jag känner väl. Jag ser fram emot att tillsammans med alla kunder och kompetenta medarbetare utveckla företaget vidare framåt, säger Henrik Julin, i ett pressmeddelande.

Henrik Julin har huserat inom Orkla-sfären i över 20 år. Han började som säljare på dåvande Ekströms-Önos 1993. Därefter hade han olika roller inom Procordia och var en del av det team som arbetade med att fusionera Abba Seafood, Frödinge och Procordia till vad som idag är Orkla Foods Sverige.

— Jag är mycket glad över att Henrik Julin har tackat ja till att bli ny vd för Orkla Foods Sverige. Henrik känner företaget och livsmedelsindustrin väl och har en gedigen kompetens inom branschen. Han har alla förutsättningar för att på ett stabilt sätt fortsätta utveckla företaget i en positiv riktning framåt, säger Orkla Foods vd Atle V Johansen, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078