23948sdkhjf

Kommun stoppar korvproducent

Charkföretaget vann upphandling men får nobben av Norsjö kommun.
Bastuträsk Charkuteri levererar idag charkuterier till skolor, förskolor och äldreomsorgen i Norsjö kommun i Västerbotten. Men nu stoppar kommunen den närproducerade korven, trots att företaget vann den upphandling som genomfördes av de de västerbottniska inlandskommunernas samarbetsorganisation Region 8, där Norsjö ingår.

Anledningen till att Bastuträsk Charkuteri inte längre får lämna anbud är att Norsjö kommun numera samordnar livsmedelsupphandlingen med Skellefteå kommun, där krav på leverans av alla typer av livsmedel ställs, vilket exkluderar Bastuträsk Charkuteri. Det skriver Upphandling24.

Enligt kommunen är tidspress, flera personalbyten och oro för att helt stå utan avtal bakgrunden till samordningen med Skellefteå kommun, trots att det innebär att kommunen därmed inte längre kan lyfta ut enskilda produkter eller göra tilläggsavtal.

Norsjö kommun hade dock helst genomfört upphandling på egen hand.

— Det var bara att krypa till korset och konstatera att vi inte klarade av det. Det kom väldigt olyckligt i tid och vi hade för lite på fötterna för att våga stå utanför. Det här inte någon illvilja från vår sida. Vår uppriktiga vilja var att göra det bättre än förr. Men det blev precis tvärtom. Det är den lilla kommunens dilemma, om man inte har egna resurser måste man ta hjälp, säger Lasse Holmgren, verksamhetschef för kommunal utveckling i Norsjö, till tidningen Norran.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172