23948sdkhjf

Grossistens jättelager igång

Idag invigs Martin & Serveras "gröna" lager i Umeå.
Varulagret, som har en yta på sammanlagt 23 000 kvadratmeter, blir grossistens näst största i landet. Byggprojektet, som inleddes 2014, har haft ett tydligt fokus på hållbarhet och energieffektivisering.

Jämfört med det tidigare Umeå-lagret, som var tre gånger mindre, kommer lagret som invigs under onsdagen att reducera energianvändningen med över 60 procent. Andelen förnyelsebar energi ökar, bland annat genom solceller på taket och att överskottsvärme från kul- och frysmaskiner används för att värma upp kontorsytor och koloniallager.

— Vårt nya lager i Umeå är en viktig del i Martin & Serveras hållbarhetsarbete. Vi arbetar hela tiden för att finna nya, effektiva och hållbara lösningar och det gläder mig att vi nu får ett lager i Norrland som inte bara ger oss möjlighet att bredda vårt erbjudande till kunderna i regionen, men även minskar vår miljöpåverkan, säger Håkan Åkerström, vd på Martin & Servera, i ett pressmeddelande.

Under invigningen närvarar bland andra landshövding Magdalena Andersson, kunder, leverantörer och representanter från ägarbolaget Axel Johnson.

— Våra satsningar i Umeå gör att våra kunder i hela Norrland kan känna sig trygga med det sortiment och den service vi kan erbjuda. Inte minst satsar vi nu inom frukt och grönt, säger Erland Andersson, lagerchef på Martin & Servera i Umeå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078