23948sdkhjf

De är bäst i snabbmatsbranschen

Bageri tog storslam i årets Fast Food Awards.
På onsdagen korades vinnarna i Fast Food Awards 2016 på Fastfood&Café i Malmö. Den årliga tävlingen, som för femte gången arrangeras av Fast Food Magazine, uppmärksammar insatser "den snabba men också nyttiga och miljötänkande delen av den svenska restaurangbranschen".

— Fastfood-branschen utvecklas fantastiskt och det kommer hela tiden nya koncept och snabbmatslösningar som känns väldigt kreativa, säger Anders Örnevall, chefredaktör för Fast Food Magazine, i ett pressmeddelande.

– Det känns som ett stort genombrott för ”snabbmaten” när Dagens Nyheter, i samband med utdelningen av sina Gulddrakar för en vecka sedan, på första sidan har rubriken att ”Äntligen har snabbmaten hittat in i finrummet”. Det är precis vad vi pratat om i flera år nu och därför känns det helt rätt att hylla dessa kreativa vinnare.

Tössebageriet i Stockholm, som låg bakom den uppmärksammade semmelwrapen, tog hem segern i två av de sju kategorierna, Årets briljanta idé och Årets café/coffeeshop.

— Fantastiskt att vinna i två kategorier. Det är verkligen ett erkännande för att vi gör bra saker. Att bli uppmärksammad för ett litet företag som vi är, är stort, säger Mathias Ljungberg, ägare och konditor, i en kommentar.

Fast Food Awards, vinnare och motivering

Årets kombo : Gröna Lund
"Gröna Lund vet vad det betyder att snabbt få i sig mat och dryck när man är hungrig. Pedagogiska kombomenyer skapar mer tid för berg-och-dalbanan".

Årets leverantör : Lindvalls Chark
"Lindvalls Chark är en värdig vinnare. Honnörsord är kundfokus, servicekänsla och svensk prägel. Sånt gillar branschen."

Årets hjärta : Paradiset i Stockholm
"Paradiset är verkligen ett paradis för den som söker naturliga och hållbara råvaror och take away. Här finns inga kompromisser. Det är stort."

Årets briljanta idé : Tössebageriet i Stockholm
"Tössebageriet skapade megasuccé med semmelwrapen. Den gick som en löpeld i sociala medier och nära 9 av 10 av den svenska befolkningen kände till den. Det är unika siffror."

Årets café/coffeeshop: Tössebageriet I Stockholm
"Lilla Tössebageriet står för stora innovationer och hög kvalitet på såväl klassiska som moderna bakverk. Semmelwrapen blev årets snackis alla kategorier."

Årets streetfood: The Kitchen Crew I Stockholm
"Vinnaren The Kitchen Crew visar vad kärlek till mat betyder. Tre glada kockar i en foodtruck som lagar svenskt med amerikansk twist. Det är hur bra som helst."

[b]Årets fast casual[/b:] Barobao i Stockholm
"Med sina ångbakade brödklämmor, bao, med ljuvliga fyllningar har stockholmarna fått en ny favorit att älska. Barobao gör stans bästa med stor finess."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078