23948sdkhjf

Cefour köper L.O. Smith

Därmed tar vinbolaget kontroll över flera varumärken.
Vinföretaget Cefour har förvärvat L.O. Smith Holdings AB, vars helägda dotterbolag L.O. Smith Sverige producerar och förpackar alkoholhaltiga drycker till restauranger och konsumenter.

— Förvärvet av L.O. Smith Holdings AB föregås av en längre tids diskussioner och förhandlingar och vi är mycket glada över att nu vara i hamn med en strategisk affär som ger Cefour helt nya möjligheter för framtiden. Vi ser möjliga synergieffekter och utvecklingspotential inom flera områden, till exempel produktion, distribution, lagerhantering, marknadsföring och försäljning, säger Mats Jämterud, styrelseordförande i Cefour, i en kommentar.

Köpeskillingen uppgår till 14 750 kronor, varav hälften betalas kontant. Enligt Cefour innebär affären att omsättningen i bolaget ökar med 60 miljoner kronor per år.

Därmed övertar Cefour, som under hösten genomgick en rekonstruktion, L.O. Smiths produktionsanläggning i Götene samt en rad varumärken. Däribland Svedka Vodka, som tappas på uppdrag av amerikanska Konstellation Brands och en rad shot-likörer som säljs på Systembolaget.

Läs också: Cefour rekonstruerat

På L.O. Smith i Götene produceras också flytande livsmedel, som såser och matlagningsviner, under varumärket Blomberg.

L.O. Smith-koncernen, som under många år ägts till största del av trion Alf Almqvist, Christian Witt och Håkan Roos, har 16 anställda och omsatte omkring 70 miljoner kronor under 2015. Huvudägarna kommer att stanna kvar inom verksamheten.

— När vi blev kontaktade av Cefour kändes det direkt som att bitarna föll på plats. Det känns mycket bra att göra en affär med en industriell ägare som har den inriktning, kompetens och den ambition som krävs för att bygga vidare på det som vi har skapat, säger Alf Almqvist, styrelseordförande och delägare i L.O. Smith Holdings AB, i en kommentar och fortsätter:

— För oss som huvudägare av L.O. Smith-koncernen är det centralt att verksamheten fortsätter att drivas som idag och att den kompetens och det engagemang som medarbetarna har kan fortsätta att utnyttjas på ett framgångsrikt sätt. Med Cefour som ny ägare ser vi att alla de riterierna uppfylls, och det gör att vi ser mycket positivt på ett fortsatt engagemang framåt,
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188