23948sdkhjf

Osäker framtid för chipsfabrik

Snackstillverkningen på Åland kan försvinna när Orkla ser över den finska verksamheten.
Orkla-koncernen har inlett ett arbeta med att se över sin fabriksstruktur. Och det är snacksfabriken i Haraldsby på Åland som verkar vara i riskzonen för nedläggning, uppger Filipstads Tidning.

— Det pågår ett arbete där vi nu ska se över verksamheten i Finland, säger Stina Petrini. Vad det blir för resultat vet vi inte ännu och inte heller när samarbetsförhandlingarna är klara. Det är en utvärdering vi gör inom koncernen. Det är något som främst rör den finska marknaden, säger Orkas kommunikationschef Stina Petrini, till tidningen.

Förhandlingsprocessen, motsvarande svenska MBL-förhandlingar, som avgör Orkla Confectionery & Snacks framtida verksamhet på Åland, inleds i veckan. Och enligt Orkas finska vd Pasi Flinkman vill inte spekulera i var diskussionerna landar. Han utesluter emellertid inte en nedläggning, rapporterar tidningen Nya Åland.

Pasi Flinkman har tidigare sagt att en flytt av produktionen är ett av de alternativ som finns med i bilden. Ett annat är minskad produktion eller att flytta personal till en annan anläggning.

— Orkla har i dag flera fabriker med jämförbar teknologi och produktion i Norden och Baltikum. Som situationen är nu, är för mycket kapital uppbundet i drift och underhåll av dessa fabriker, säger Pasi Flinkman i ett pressmeddelande.

— För att säkra framtida konkurrenskraft är det nödvändigt att gå igenom fabriksstrukturen och vi startar nu en utvärdering av vår fabrik i Haraldsby.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079