23948sdkhjf

Willys ger bort 200 ton mat

50 butiker ska skänka bort mat i stället för att slänga den.
I samband med att Frankrike inför en lag som förbjuder livsmedelskedjor att slänga mat vill Axfood-kedjan Willys flytta fram positionerna
i fråga om matsvinn.

En undersökning från TNS-Sifo som Axfood beställde i slutet av 2015 visar att nästan två av tre svenskar anser att det är mycket viktigt att matsvinnet minskar, och fyra av tio säger sig själva vara beredda att slänga mindre mat under 2016. Varje år slängs över 60 000 ton ätbar mat i svenska livsmedelsbutiker.

Willys, som redan idag ger bort mat via 16 butiker på ett tiotal orter, åtar sig att trappa upp initiativet under 2016. I slutets av året ska 50 butiker ha etablerat samarbete med lokala hjälporganisationer, som Stadsmissionen, Frälsningsarmén och Svenska kyrkan. Målsättningen är att 200 ton mat ska tas tillvara i stället för att kastas.

— Att slänga mat är inte försvarbart, varken ur ett miljömässigt, socialt eller ekonomiskt perspektiv. Vi vill ta upp kampen mot matsvinnet. Som ett led i det arbetet inleder vi nu samarbeten med välgörenhetsorganisationer runt om i landet, dit vi skänker mat som vi inte längre kan sälja, men som fortfarande håller god kvalitet, säger Thomas Evertsson, vd på Willys, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079