23948sdkhjf

Därför bygger Kronfågel ut

Den nya anläggningen i Katrineholm ökar både kapaciteten och självständigheten. 20 miljoner har investerats för att möta en ökad efterfrågan på kyckling.
På tisdagen invigdes Kronfågels nya förädlingsanläggning för färdigstekta kycklingprodukter. Den 800 kvadratmeter stora anläggningen är belägen på Kronfågels område i Valla, Katrineholm, och har hittills inneburit en investering på 20 miljoner kronor.

— Invigningen gick bra och vi hade en stark representation från Katrineholms kommun på plats, säger Kronfågels vd Magnus Lagergren, till Food Supply.

Bland annat var Göran Dahlström, kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, på plats för att klippa band.

— Det tog bara runt 13 veckor från första spadtaget till att anläggningen stod färdig. Det är riktigt snabbt och något som vi är stolta över att ha klarat av, säger Magnus Lagergren.

För Kronfågel, som ingår i den nordiska koncernen Scandi Standard, ger den nya anläggningen både en chans att bättre möta den ökade efterfrågan på vitt kött och en större självständighet.

— Nu får vi en förädlingskapacitet på 3 500 ton per år. Det är något som vi har saknat tidigare, då vi har varit hänvisade till legoproduktion i framför allt Danmark.

Magnus Lagergren lyfter också fram fördelarna med att anläggningen ligger vägg i vägg med slakt- och styckverksamheten som i dag sysselsätter omkring 600 personer i Valla.

Den första produkten att förädlas i nybygget är minutkyckling, en kategori som Kronfågel tror mycket på.

— Vi har samtidigt investerat mycket i ny teknik, vilket ger oss nya möjligheter, inte minst på stekningssidan. Det gör att vi kan erbjuda produkter som ligger väldigt nära hemmagjort. Vi vill möta den växande marknad som vi ser för salladskyckling och satsa ännu mer på att förse foodservice-marknaden med olika typer av kycklingprodukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064