23948sdkhjf

Bidragsjackpott för Ifoodbag

Bärkasseföretaget kammar hem mångmiljonbelopp i EU-bidrag.
Ifoodbag, som i slutet av lanserade en bärkasse utformad för att hålla livsmedel kylda och frysta i upp till ett dygn, har fått ett ordentligt bidrag till sin produktutveckling.

Horisont 2020, EU-kommissionen ramprogram för innovation och forskning, har beslutat att bevilja 1,7 miljoner euro, motsvarande runt 16 miljoner kronor, till företaget under en tvåårsperiod. Det gör att Ifoodbag kommer att ha en projektbudget på närmare 24 miljoner kronor för att "utveckla en andra generationens bärkasse"

— Vår idé, vårt team och timingen är tre orsaker till att vi fick det här bidraget. Det här ligger helt rätt i tiden då EU-kommissionen tycker att det är viktigt att jobba med att skapa en hållbar värld, vilket ligger helt i linje med vad vi försöker åstadkomma med våra flexibla förpackningar. Med generation två jobbar vi vidare med saker som att bärkassen ska vara kostnadseffektiv, att fler ska kunna ha råd att handla online, med miljöaspekten och att minska såväl koldioxidutsläppen som matsvinnet. Det är naturligtvis väldigt glädjande och hedrande att få ett sådant kvitto på att vår teknik är bra och att vi ses som ett företag för framtiden, säger Karl Fallgren, vd och grundare av Ifoodbag, i ett pressmeddelande.

Läs också: Volvo ger skjuts åt kylkasseföretag
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079