23948sdkhjf

Genombrott för steviaföretag

Chokladjätte har godkänt produkt från svenska The Real Stevia Company.
Barry Callebaut, en av världens största choklad- och kakaotillverkare, har efter omfattande tester godkänt en av The Real Stevia Companys produkter.

För det svenska steviaföretaget handlar det om ett genombrottsbesked.

— Det påvisar att vi har en hållbar produkt som har hög kvalité och smak. Barry Callebaut tillverkar dessutom choklad till andra företag som vill använda den i deras egna produkter, och det öppnar fler dörrar för oss genom att fler företag kan ta in steviasötad choklad i deras produktportfolio. Att de dessutom väljer oss, som ett litet svenskt företag med fokus på hållbarhet talar för en positiv utveckling för våra steviaprodukter, Sophia Horn af Rantzien, vd på The Real Stevia Company.

Vad betyder godkännandet för varumärket?

— Hållbarhet är basen i vårt företag, och har varit det sedan starten 2003. Att globala företag värdesätter vårt arbetssätt och ser fördelarna med hållbara ingredienser, i allt från produktion till hälsoeffekten som det ger konsumenterna, visar att livsmedelsbranchen är på väg att förändras.

Sophia Horn av Rantzien tror att 2016 kommer vara året då stevia får större utrymme och att fler steviabaserade produkter kommer att nå marknaden.

— Konsumenterna efterfrågar naturliga och sockerfria alternativ och WHO har gått ut med riktlinjer för ett reducerat sockerintag. Livsmedelsföretagen måste nu följa efter för att svara på marknadens krav. När globala företag agerar ser vi att marknaden för stevia äntligen tar fart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078