23948sdkhjf

Ekobolag är årets smakutvecklare

Scandinavian Organics är Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen 2016, enligt Livsmedelsföretagen och White Guide.
Utmärkelsen, som tidigare gått till Findus och Wapnö Gårdsmejeri, mottogs av Scaninavian Organics vd och grundare Nils Wetterlind på under måndagen.

Läs också: Turgubbe tar drickbuljong till Sverige

Priset delas ut av Livsmedelsföretagen och White Guide och går till en livsmedelsproducent "som presterat en viktig innovation när det gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning – antingen under året som gått eller under längre tid, utan att det uppmärksammats efter förtjänst".

— Vi är otroligt stolta och glada att ha tilldelats detta ytterst prestigefyllda pris. Att vara ekologisk, prisvärd och att ta hand om matsvinn är ju våra ledstjärnor, men det viktigaste är ju trots allt smaken! Så att White Guide tycker att vi förtjänar pris för att våra produkter smakar så gott är ju alldeles underbart! Vi fortsätter nu att bredda vårt sortiment av svenska, ekologiska, prisvärda och framför allt goda hel-och halvfabrikat både i Sverige och utomlands, säger Nils Wetterlind i en kommentar.

Så resonerade juryn:

”För att ha bevisat att slakterispill är en fantastisk råvara, genom att tillvarata restprodukter som ben, skrov och köttslamsor och förädla dessa till rika smakupplevelser som kan njutas som buljonger, fonder eller färdiglagat. Efter sina pionjärinsatser med ekologiska värphöns har Scandinavian Organics nu expanderat till grönsaker och nötkött och från smaksättare i köket till drick- och ätfärdigt: Grab & Enjoy. Hållbart hela vägen.”

Läs också: Jätteaffär för Scandinavian Organics
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078