23948sdkhjf

Fusion inom bageribranschen

Bildar Sveriges största renodlade EMV-bageri.
Växjöbageriet Originalbagarn har den senaste tiden meddelat att förhandlingar om ett samgående med ett annat bageri i Stockholmregionen är på gång.

Nu är affären klar och avtalet signerat. Originalbagarn går den sista mars 2016 samman med Nynäsbageriet i Nynäshamn. Därmed skapas Sveriges största renodlade EMV-bageri (egna märkesvaror).

Nynäsbageriet går in i fusionen med bland annat Ica, Martin & Servera och Coop på kundlistan. Enligt Originalbagarn är kunderna delvis desamma, men att sammanslagningen innebär att bageriernas olika sortiment kompletterar varandra.

Läs också: Netto väljer EMV-bageri

— Det är sällan man hittar en sådan ”perfect match", och när ett sånt tillfälle dyker upp måste man agera. De båda bolagens sortiment kompletterar varandra men vi minskar också risken att ”kannibalisera” på varandra när vi möts på marknaden. Den här affären är en riktig ”win-win”, säger Originalbagarns avgående ordförande Gary Börjesson.

Omsättningen för de båda bolagen förväntas bli sammanlagt 110 miljoner kronor för 2016 med en rörelseresultat före skatt på över 10 procent.

Ny koncernchef blir Nynäsbageriets vice vd Magnus Norbäck och Lotta Norling blir ny vice vd och operativ chef. Ny styrelseordförande blir Lars Save och Nynäsbageriets nuvarande vd Magnus Björkman går in i styrelsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093