23948sdkhjf

Ännu mindre rött kött på Max

Hamburgerkedjan rider vidare på vegovågen och ska banta försäljningen av rött kött ytterligare.
Under torsdagen lanserade Max två nya burgare på menyn, en med kyckling och en med lax och torsk.
'
Enligt hamburgerkedjan handlar det om att öka ambitionsnivån i fråga om hållbarhet. I januari släppte Max en rad vegetariska alternativ till den traditionella hamburgaren på nötkött och kedjan deklarerade redan under fjolåret att var femte såld rätt ska bestå av något annat än rött kött år 2020.

— När vi lanserade Green-familjen satte vi upp målet att var femte måltid som säljs ska vara något annat än rött kött år 2020. Våra gäster visade att det var ett alltför blygsamt mål som uppnåddes direkt i och med vegosuccén. Därför höjer vi ambitionen med ett nytt mål om att var tredje måltid ska vara vitt eller grönt kött, säger Max Sverigechef Christoffer Bergfors i ett pressmeddelande.

Läs också: Max goes vegan

Den nya fiskburgaren, döpt till Creole fiskburgare, är en slags "havets Wallenbergare" mellan bröd och ersätter Max friterade fiskburgare.

— Många har efterfrågat en icke-friterad fiskburgare så nu lanserar vi en helt ny variant som vi hoppas att våra gäster uppskattar lika mycket som vi själva gör. Creole fiskburgare är dessutom gjord av ekologisk fisk, säger Christoffer Bergfors.
Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079